
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
20 gramów
1 sztuka
125 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.
Krok 2
Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.
Krok 4
Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.
Krok 5
Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.
Krok 6
Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej