
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby dobrze umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posól i posyp pieprzem cayenne.
Krok 2
Ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Warzywa lekko rozmroź i podsmaż na margarynie. Podlej winem i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Przygotuj sos beszamelowy wg instrukcji na opakowaniu. Gotowy połącz z żółtkami, łyżką chrzanu i ubitą na sztywno śmietaną.
Krok 4
Dodaj resztę wina i posiekany koperek, posyp warzywami i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej