Ryba zapiekana z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dobrze umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posól i posyp pieprzem cayenne.

Krok 2

Ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Warzywa lekko rozmroź i podsmaż na margarynie. Podlej winem i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Przygotuj sos beszamelowy wg instrukcji na opakowaniu. Gotowy połącz z żółtkami, łyżką chrzanu i ubitą na sztywno śmietaną.

Krok 4

Dodaj resztę wina i posiekany koperek, posyp warzywami i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Trufle czekoladowe
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej