Rybna sałatka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna sałatka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.

Krok 4

Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.

Krok 5

Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.

Krok 6

Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej