
Składniki
null
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
1 sztuka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.
Krok 4
Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.
Krok 5
Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.
Krok 6
Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej