Ryż smażony po chińsku z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony po chińsku z owocami morza

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.

Krok 4

Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 5

Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z groszkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej