Sałata z serem pecorino i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem pecorino i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 łyżka

130 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ocet, oliwę i musztardę.

Krok 2

Gruszkę pokrój w plastry. Seler naciowy posiekaj.

Krok 3

Do miski przełóż sałatę i seler naciowy, dodaj gruszki, polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem pecorino i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej