Sałata ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata ze szpinakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

150 gramów

30 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie piórka, pomidory przekrój na pół, boczek pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Pokrojony boczek wysmaż na patelni na skwarki, tłuszcz odlej a skwarki ułóż na papierowym ręczniku usuwając jak najwięcej tłuszczu.

Krok 3

W misce pomieszaj sos czosnkowy Knorr z jogurtem, dodaj szpinak, boczek, cebulkę, pomidory, ciecierzycę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, sałatkę porozkładaj w talerze.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać ulubionego sera np. parmezanu, co sprawi że sałatka będzie smaczniejsza. Zdjęcie sałatki ze szpinakiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Justyna Kopka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej