Sałatka arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arabska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

2 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

300 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 1

Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.

Krok 4

Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej