Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij w paski.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż wraz z przyprawami i sałatą.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj ją do sałatki.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dorzuć do sałaty wraz z fasolą i kukurydzą.

Krok 5

Z zalewy z fasoli, ketchupu i przypraw przygotuj sos, a następnie polej nim sałatkę. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej