
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na kawałki. Jajka rozbełtaj w talerzu z sola i pieprzem, na drugi talerz wsyp panierkę panko. Kawałki kurczaka panieruj w jajku potem w panko.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż porcjami na rumiano nugetsy.Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 4
Sałatę pokrój na kawałki, dodaj nugetsy, wlej sos, wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej