
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
600 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą kapustę poszatkuj. Oczyszczoną cebule pokrój w krążki i rozdziel na pierścienie.
Krok 2
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki.
Krok 3
Odsączone pieczarki przekrój na połówki. Daktyle podziel na pół i usuń pestki. składniki sałatki przełóż do salaterki.
Krok 4
W misce połącz ze sobą sos sojowy, ketchup,koniak, ocet winny i miód. dopraw sos skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Sos dodaj do sałatki. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, dwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej