Sałatka „Chińska miseczka” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka „Chińska miseczka”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

6 plastrów

10 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso indyka w drobną kostkę i podsmaż do momentu, kiedy się zarumieni.

Krok 2

Pokrój plastry ananasa w kostkę.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Dodaj kiełki sojowe oraz sałatę.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według opisu podanego na opakowaniu i polej nim składniki. Następnie posyp sałatkę czereśniami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka „Chińska miseczka”Sałatka „Chińska miseczka”

Szukasz efektownej sałatki, która sprawdzi się na przyjęciach? W takim przypadku „chińska miseczka” będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem. Jej bazę stanowi mięso z indyka, które charakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem. Wykorzystaj indyczą pierś, pokrój ją w drobną kostkę podobnych rozmiarów i smaż do momentu jej zarumienienia się. Z mięsem połącz ananasa – w przepisie sugerowany jest konserwowy, równie dobrym wyborem będzie jednak również świeży, który jest wyrazistszy w smaku. Owoc pokrój w kostkę, a kolejny ze składników – pieczarki – w plastry. Grzyby warto skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będą miały bowiem intensywniejszy smak. Do całości dodaj kiełki sojowe i sałatę. Wybierz swoją ulubioną lub wykorzystaj miks jej różnych gatunków. Sprawdzi się również posiekana kapusta pekińska. Całość wymieszaj z sosem czosnkowym i podawaj z czereśniami. Jako dekorację możesz wykorzystać np. drobno pokrojoną natkę kolendry. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź dzięki niemu pyszne danie.