Sałatka Con Pollo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Con Pollo

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

20 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na plasterki natrzeć lekko kostką rosołową i delikatnie podsmażyć na oliwie i odstawić do ostudzenia. Ogórek i pomidorki kroimy na ćwiartki.

Krok 2

Śmietankę, musztardę oraz miód połączyć i polać sałatę wymieszaną z ogórkiem i pomidorkami cherry (zamiast mix'u sałat polecam świeżą rukole, szpinak, roszponkę, sałatę lodową)

Krok 3

Na talerz wykładamy pomieszaną sałatę, układamy podsmażonego kurczaka posypujemy grzankami i polewamy sosem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej