Włoski powiew lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski powiew lata

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i kroimy na kawałki. Pomidory myjemy, kroimy w ósemki. Ser mozzarella wyciągamy z zalewy. Kroimy w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Zalewamy nim przygotowną sałatkę na 15 minut przed podaniem. Delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej