Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyć, przełożyć do salaterki.

Krok 2

Kozi ser wkruszyć do szpinaku, posypać żurawiną.

Krok 3

Polać sosem przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej