Sałatka tuńczykowa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

2 łyżki

350 gramów

6 łyżek

null

3 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj fasolę, cebulę, natkę pietruszki, kolendrę i wymieszaj.

Krok 2

Na brzegu miski ułóż liście sałaty. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do miski z sałatą wyłóż tuńczyka, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej