Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
2 łyżki
1 łyżka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.
Krok 2
Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.
Krok 3
Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.
Krok 4
wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej