Sałatka kolorowa na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa na sposób francuski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.

Krok 3

Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.

Krok 4

Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.

Krok 5

Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kolorowa na sposób francuskiSałatka kolorowa na sposób francuski

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.