
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
20 mililitrów
10 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki.
Krok 2
Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry.
Krok 3
Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny.
Krok 4
Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego.
Krok 6
Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej