Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do grilla

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyta sałatę rwiemy na kawałki układamy na talerzu

Krok 2

dodajemy pokrojone pomidory, cebulę.

Krok 3

posypujemy grzankami z sałatki cezar polewamy sosem koperkowo-ziołowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka do grilla Sałatka do grilla

Prosta i smaczna sałatka, która sprawdzi się, jeśli musisz przygotować szybki dodatek do potraw z grilla, zapiekanek warzywnych i mięsnych czy dań mącznych. Aby ją przyrządzić, potrzebujesz sałaty lodowej, pomidorów i czerwonej cebuli oraz ziołowego sosu i małych grzanek do posypania. Do sałatki możesz dodać również inne świeże warzywa – marchewkę, paprykę, kukurydzę czy rzodkiewkę. Będzie się dobrze komponować także z pokruszonym serem feta, parmezanem lub serem kozim. Dodatkowo możesz ją posypać prażonymi pestkami słonecznika albo dyni. Uzupełniaj ją w dowolny sposób, według własnych upodobań kulinarnych. Wychodząc od wersji bazowej, proponowanej w przepisie, stworzysz smaczny dodatek, ale i orzeźwiającą przekąskę do pracy lub – w towarzystwie pieczywa – pyszne samodzielne danie, które sprawdzi się też jako kolacja. Zajrzyj więc do lodówki, zobacz, jakie warzywa już masz, a co dobrze byłoby jeszcze kupić, i zrób smaczną sałatkę, odpowiednią na wiele okazji! To przepis, który będziesz często powtarzać.