
Składniki
2 sztuki
2 opakowania
5 plastrów
1 opakowanie
1 opakowanie
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w drobną kostkę i smaż na 3 łyżkach oleju.
Krok 3
Ananasa pokrój w cienkie paski. Słonecznik wysyp na patelnię i smażymy przez kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Wszystkie składniki zmieszaj razem, dodaj majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej