
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
70 gramów
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki odsączamy z oleju , pomidorki kroimy na 4 części.
Krok 2
Sałatę myjemy i osuszamy i układamy w misce. Na sałatę dajemy pomidorki, krewetki i serek .
Krok 3
Doprawiamy do smaku i na koniec dajemy wiórki z buraków i posypujemy otrębami pszennymi przed podaniem. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej