
Składniki
2 łyżki
30 dekagramów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 pęczek
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój w kostkę.
Krok 2
Rzodkiewki oczyść, umyj i pokrój w półplasterki.
Krok 3
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plastry.
Krok 4
Wymieszaj składniki z majonezem i dopraw do smaku. Sałatkę posyp natką pietruszki i posiekanymi orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej