
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 dekagramy
20 dekagramów
2 łyżki
10 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła.
Krok 2
Jabłka i jaja obierz i pokrój w kostkę. Połącz z ostudzonym ryżem.
Krok 3
Dodaj groszek, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej