
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę i awokado obierz. Kalarepę pokrój w bardzo cienkie paseczki, a awokado w plastry. Pomidory przekrój na pół. Fasolę wypłucz z puszki. Z pomarańczy wykrój segmenty, a z limonki wyciśnij sok.

Krok 2
W misce przygotuj sos - wymieszaj sok z limonki, sos sałatkowy i oliwę.

Krok 3
W misce połącz rukolę, segmenty pomarańczy, chipsy bananowe, fasolę, kolendrę oraz awokado.

Krok 4
Dodaj sos i wszystko razem wymieszaj.


Dobra rada:
Do sałatki z czarnej fasoli można dodać usmażonego kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z czarnej fasoli
Czarna fasola to niezbędny składnik dań kuchni meksykańskiej, przygotujesz z niej również wiele wyśmienitych sałatek. Wypróbuj wersję z tego przepisu – to prawdziwe bogactwo smaków i kolorów. Na początek obierz kalarepę i awokado. Pierwszą z nich podziel na cienkie paseczki, natomiast owoc na plastry. Pamiętaj, aby fasolę z puszki dokładnie przepłukać i osuszyć. Do sałatki dodaj również żółte pomidorki koktajlowe, które urozmaicą wygląd dania, a także cząstki pomarańczy – nadające delikatnej słodyczy. Pamiętaj również o chipsach bananowych, rukoli i posiekanej kolendrze. Wymienione składniki dobrze połączy oryginalny sos o truskawkowej nucie. Przyrządź go na bazie świeżo wyciśniętego soku z limonki i oliwy, a przygotowana potrawa będzie wyborna. Jeśli lubisz połączenie warzyw i mięsa, dodaj do sałatki kawałki usmażonej na patelni piersi z kurczaka. Gotowe danie serwuj z opieczonymi kawałkami ulubionego pieczywa. Mamy nadzieję, że przyrządzanie apetycznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.