Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

200 gramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, kalarepę, papryki, koperek i zioła.

Krok 3

Dodaj majonez Hellmann's Babuni, musztardę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę odstaw na około 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej sałatki możesz też dodać garść orzechów włoskich, sałatka będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej