
Składniki
0.5 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 dekagramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
20 sztuk
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój dosyć grubo i wrzuć do miski.
Krok 2
Oliwki delikatnie zgnieć i dodaj do pomidorów. Dodaj trochę oliwy, wsyp oregano i wkrop troszkę octu.
Krok 3
Dorzuć pokruszoną papryczkę chilli i porwane listki bazylii, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Krok 4
Tosty zrób z chleba lub bułki i natrzyj je czosnkiem, po czym pokrój na drobniejsze kawałki i ułóż na pomidorach.
Krok 5
Wsyp mozzarellę pokrojoną na kawałki, skrop lekko oliwą i na koniec posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej