Pulpety z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z sosem pieczarkowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
511 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

326 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

30 mililitrów

100 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 3
32

Opinie o przepisie

  • Andzinsan

    Andzinsan , 10.01.2023

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak , 19.07.2015

    bardzo ładne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 25.09.2011

    w naszym przypadku, nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tomczyk

    Katarzyna Tomczyk , 24.09.2011

    łeee ochyda.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 24.09.2011

    chleb z maslem:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Kulwicki

    Tomek Kulwicki , 24.09.2011

    Powiedz mi , dlaczego prawie wszystkie twoje potrawy są z grzybami ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pietkiewicz

    Iwona Pietkiewicz , 24.09.2011

    What's for dinner? pulpety, pychota!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Florek

    Agnieszka Florek , 24.09.2011

    dzisiaj sobota wiec raczej spokojny dzien tosty z pomidorem ,wedlinka i serem.Co do pulpetow nigdy raczej mi sie nie nudza bo czy z ryzem ,spaghettie albo puure z ziemniakow zawsze smakuja inaczej.:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Cieślak Canis Sapiens

    Monika Cieślak Canis Sapiens , 24.09.2011

    pierogi i gołąbki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Sail

    Ewelina Sail , 24.09.2011

    ja nigdy,ale to prze nigdy nie mam dośc spaggetti:) jest to moje ulubione danie od czasów dzieciństwa i chyba pozostanie takie az do końca:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Czyrko

    Katarzyna Czyrko , 24.09.2011

    Kartacze!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Komarnicka

    Katarzyna Komarnicka , 24.09.2011

    pierogi ruskie;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szymiczek

    Paweł Szymiczek , 24.09.2011

    Piersi z kurczaka <3 i pizza domowej roboty, bądź włoska na cienkim cieście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Adamiec-Kaczmarek

    Małgorzata Adamiec-Kaczmarek , 24.09.2011

    Naleśniki, kotlety z piersi kurczaka i ryż zapiekany z jabłkiem;)) W sumie jeszcze kilka potraw, ale oczywiście w jakimś tam odstępie czasowym;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Kowalczyk

    Martyna Kowalczyk , 24.09.2011

    Bigos mojej mamy :D i pierogi mojej babci :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Wawerek

    Magdalena Wawerek , 24.09.2011

    pomidorowa i frytersony ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena M-l

    Marzena M-l , 24.09.2011

    A co to jest ta Pasta Thulaniego???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Maczuga

    Sabina Maczuga , 24.09.2011

    Gulasz z warzywami mojej mamusi<3 mmm <marzy>

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Jaster

    Marta Jaster , 24.09.2011

    Pasta Thulaniego....mniammmm:P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalecka

    Karolina Michalecka , 24.09.2011

    naleśniki ze świeżymi truskawkami (co ważne!) rozgniatanymi widelcem:):) mogłabym jeść codziennie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Triebs

    Agnieszka Triebs , 24.09.2011

    naleśniki na wiele sposobów!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena Bojarszczuk

    Marlena Bojarszczuk , 24.09.2011

    gołąbki...mogę jeść codziennie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Elizabeth

    Hanna Elizabeth , 24.09.2011

    super.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jędra

    Danuta Jędra , 24.09.2011

    Pozdrawiam ! są pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Moczurad

    Dorota Moczurad , 24.09.2011

    placki ziemniaczane na wszystkie sposoby :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska , 24.09.2011

    i sushi, o taaaaaaaaaaaaaaaaak:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska , 24.09.2011

    hmmmm....ciężko się zdecydować, ale wygrywają tarte buraczki na ciepło z odrobiną cebuli:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Stopa

    Michał Stopa , 24.09.2011

    mm... lazania :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kopiej

    Anna Kopiej , 24.09.2011

    sałatka z tuńczyka lub zupa pomidorowa z jakimś zakręconym makaronem, mniammmm....

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z sosem pieczarkowymPulpety z sosem pieczarkowym

Pulpety z sosem pieczarkowym to doskonały sposób na szybki obiad. Spróbuj tych z naszego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziesz. Zaletą proponowanej potrawy jest jej prostota – do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Zacznij od podsmażenia na patelni drobno pokrojonej cebuli. Dodaj do niej posiekane orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Jeśli chcesz, użyj również czosnku. Następnie z mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowego) uformuj kulki, łącząc je z wcześniej usmażonymi składnikami. Do pulpecików będzie pasować także natka pietruszki. Mięso smaż przez chwilę na patelni i zalej sosem pieczarkowym z dodatkiem śmietany, która nada mu aksamitnej konsystencji. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulpety z sosem pieczarkowym serwuj z zapiekanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną, udekorowane pietruszką. Z ich smakiem świetnie skomponują się buraki ćwikłowe. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź doskonałe danie obiadowe.