
Składniki
400 gramów
5 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
30 mililitrów
100 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.

Krok 2
Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.

Krok 3
Wszystko razem gotuj około 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety z sosem pieczarkowym
Pulpety z sosem pieczarkowym to doskonały sposób na szybki obiad. Spróbuj tych z naszego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziesz. Zaletą proponowanej potrawy jest jej prostota – do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Zacznij od podsmażenia na patelni drobno pokrojonej cebuli. Dodaj do niej posiekane orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Jeśli chcesz, użyj również czosnku. Następnie z mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowego) uformuj kulki, łącząc je z wcześniej usmażonymi składnikami. Do pulpecików będzie pasować także natka pietruszki. Mięso smaż przez chwilę na patelni i zalej sosem pieczarkowym z dodatkiem śmietany, która nada mu aksamitnej konsystencji. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulpety z sosem pieczarkowym serwuj z zapiekanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną, udekorowane pietruszką. Z ich smakiem świetnie skomponują się buraki ćwikłowe. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź doskonałe danie obiadowe.