Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
5 łyżek
0.25 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Krok 2
Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej