Amur po rybacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur po rybacku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posól rybę, oprósz mąką i podsmaż. Zostaw ją na patelni.

Krok 4

Jajka wybij ze skorupek, ubij i dodaj do śmietanki. Roztrzep trzepaczką.

Krok 5

Koperek posiekaj i dodaj wraz z szyjkami do śmietany.

Krok 6

Sosem zalej amura i podgrzej na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur po rybacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej