Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

20 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz ze skórki następnie usuń gniazda nasion.

Krok 2

Orzechy włoskie grubo posiekaj.

Krok 3

Następnie pokrój ser brie na równe trójkąty.

Krok 4

Wymieszać oliwę z octem i solą.

Krok 5

Na dużej salaterce rozłożyć liście rukoli, ułożyć plasterki sera i gruszki, polać sosem i posypać orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą, gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej