Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

2 sztuki

16 sztuk

8 łyżek

8 łyżeczek

2.5 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Liście sałaty umyj, osusz i podrzyj na kilka kawałków. Awokado umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w kostkę i pokrop sokiem z limonki. Pomidorki umyj, podziel na ćwiartki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 1

Krok 2

Ułóż na talerzu liście sałaty, awokado i pomidorki. Polej oliwą rozmieszaną z pozostałym sokiem z limonki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp sałatkę.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej