Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
280 gramów
2 sztuki
16 sztuk
8 łyżek
8 łyżeczek
2.5 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Liście sałaty umyj, osusz i podrzyj na kilka kawałków. Awokado umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w kostkę i pokrop sokiem z limonki. Pomidorki umyj, podziel na ćwiartki.

Krok 2
Ułóż na talerzu liście sałaty, awokado i pomidorki. Polej oliwą rozmieszaną z pozostałym sokiem z limonki.

Krok 3
Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp sałatkę.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej