Sałatka z "torebkowym" kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z "torebkowym" kurczakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 szklanki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać olej z wodą i Fixem Knorr. Pierś z kurczaka lekko rozklepać i natrzeć marynatą. Włożyć do torebki dołączonej do Fixu i dobrze zamknąć torebkę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię i położyć na niej torebkę z kurczakiem. Smażyć po kilka minut z każdej strony .

Krok 3

Wyjąć kurczaka i odłożyć by ostygł. Sok, który wyciekł w trakcie smażenia z piersi kurczaka zlać.

Krok 4

Pokroić ziemniaki w drobną kostkę i dodać sok ze smażenia kurczaka. Odsączyć dobrze kukurydzę. Kurczaka pokroić w paseczki a następnie w drobna kosteczkę, wielkości ziaren kukurydzy.

Krok 5

Wymieszać wszystkie składniki sałatki: kukurydzę, ziemniaki, kurczaka, natkę pietruszki i majonez. Sałatki nie trzeba już doprawiać bo marynata z kurczaka jest pikantna i nada jej smak.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z "torebkowym" kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej