Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem
łatwe
331 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.
Krok 2
Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.
Krok 3
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Zamiast ostrej musztardy Dijon możesz użyć musztardy francuskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej