Salsa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.3 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej