Sambal z chili kokosu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal z chili kokosu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kokosu wylej mleko, przełam skorupę, odkrój miąższ i zetrzyj go w grube wiórki.

Krok 2

Ananasa pokrój drobno, cebulę, chili i trawę posiekaj. Wymieszaj.

Krok 3

Dodaj wiórki z kokosa.

Krok 4

Pastę krewetkową wymieszaj z sokiem z limonki i solą i dorzuć do warzyw i owoców.

Krok 5

Dodaj 2 łyżki posiekanej kolendry i wymieszaj. Przełóż do półmiska, ozdób gałązkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal z chili kokosu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej