Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
500 gramów
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i pokrój w ćwiartki. Pokrój liście kolendry, posiekaj paprykę i czosnek. Pomidory przekrój na pół. Selera pokrój w mniejsze kawałki i wymieszaj z pokrojonymi liśćmi kolendry, ostrą papryką, czosnkiem, pomidorami.

Krok 2
Następnie w głębokim naczyniu wymieszaj mięso krabowe z masłem.

Krok 3
Rybę pokrój w kawałki i oprósz marynatą. Na pergaminie ułóż warzywa, na warzywa ułóż kawałek ryby oraz mięso krabowe wymieszane z masłem.

Krok 4
Całość zawiń w pergamin, a końcówki pergaminu poskręcaj tak jak cukierki.

Krok 5
Rybę smaż na patelni grillowej pod przykryciem lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej