Sandwicz z mięsem krabowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwicz z mięsem krabowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry.

Krok 2

1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej.

Krok 4

Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki.

Krok 5

Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki.

Krok 6

Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej