
Składniki
4 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.
Krok 2
Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.
Krok 3
Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej