
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone w kostkę pomidory razem z zalewą i rozkruszony ser pleśniowy.
Krok 2
. Mieszaj do momentu, aż składniki dokładnie się połączą i dopraw do smaku.
Krok 3
Możesz dodać kilka łyżek przecieru pomidorowego. Serowy dip wystudź i podawaj razem z meksykańskimi nachos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej