Sezamowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

10 łyżek

1 łyżka

2 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, oleju, 100 gramów sezamu zagnieć ciasto.

Krok 2

Następnie owiń je folią i włóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po wyjęciu ciasto rozwałkuj z pozostałym sezamem.

Krok 4

Foremkami wyciskaj ciasteczka i piecz je w gorącym piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej