Skrzydełka słodko- pikantne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka słodko- pikantne

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie myjemy, wyciągamy pozostałe piórka. Przygotowujemy marynatę z słodko- pikantnego sosu chilli, przyprawy do kurczaka Knorra oraz sosu sojowego.

Krok 2

Smarujemy marynatą skrzydełka. Odstające części skrzydła zakładamy na kość.

Krok 3

Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie grillujemy ok 40 minut. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej