Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 plastry

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukac pod bieżącą wodą i natrzeć Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr oraz Naturalną przyprawą do kurczaka pikantną Knorr.

Krok 2

Kawałki pora pokrój w obrączki i zeszklij na maśle doprawiając odrobiną smażonej cebulki w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Piersi zawinąc w folie aluminiową formując paczuszki z pusta przestrzenią w środku (aby stworzyła wewnątrz para). Piec ok. 20 minut- sprawdzić patyczkiem czy mięso wewnątrz nie jest surowe. Gdy mięso jest dobre rozwinąc folię, na każdy kawałek położyc przesmazony por i paski sera żółtego. Piec do rozpuszczenia się sera

1

Opinie o przepisie

  • mateusz majewski

    mateusz majewski , 02.09.2018

    W piekarniku czy na patelni piec ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej