Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 3

Krok 4

Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.