Śledź z jabłkiem i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź z jabłkiem i malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop sokiem z limonki i octem.

Krok 2

Śledzie marynuj w jabłkach przez 4 godziny.

Krok 3

Skórkę z limonki zetrzyj na tarce i dodaj do malin. Wszystko przetrzyj na mus.

Krok 4

Śledzie podawaj z musem malinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź z jabłkiem i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej