
Składniki
8 sztuk
250 gramów
0.5 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ze śledzia umyj i pokrój.
Krok 2
Pory obierz, umyj i pokrój w krążki. Włóż na sito i przelej wrzątkiem.
Krok 3
Śledzie przełóż do miski razem z porami i dodaj ziarenka pieprzu. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i curry. Polej przygotowanym sosem śledzie i odstaw na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej