Śledzie w majonezie z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w majonezie z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ze śledzia umyj i pokrój.

Krok 2

Pory obierz, umyj i pokrój w krążki. Włóż na sito i przelej wrzątkiem.

Krok 3

Śledzie przełóż do miski razem z porami i dodaj ziarenka pieprzu. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i curry. Polej przygotowanym sosem śledzie i odstaw na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z surimi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej