Słodkie kuleczki Gulab Jamun przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie kuleczki Gulab Jamun

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 mililitrów

0.7 szklanki

0.6 szklanki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

2.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mleko w proszku z mąką. Ciągle mieszając dodawaj zwykłe mleko.

Krok 2

Zagnieć na twarde ciasto. Zrób z niego małe kuleczki.

Krok 3

Smaż je na głębokim oleju aż uzyskają złoty kolor pamiętając aby je delikatnie obracać. Następnie odsącz je na papierowym ręczniku.

Krok 4

Wodę, cukier, miód, skórkę z pomarańczy i wodę różaną gotuj przez 5 minut

Krok 5

Włóż kuleczki do miski i zalej je powstałym syropem i zostaw wszystko aż się ostudzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej