
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj obrane ze skórek, pokrojone w kostkę pomidory i duś na małym ogniu aż woda odparuje.
Krok 3
Przełóż smaczne Sofrito na talerze i udekoruj listkami świeżych ziół lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej