Smaczne zawijane rolady z flądry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne zawijane rolady z flądry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

0.3 szklanki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Posiekaj obraną cebulę, szczypiorek i boczek w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Odstaw do wystygnięcia, po czym wymieszaj z surowym jajkiem.

Krok 4

Filety rozłóż na desce, nałóż na każdy odrobinę farszu i zwiń w rolady. Zwiąż bawełnianą nitką i podsmaż na patelni z obydwóch stron.

Krok 5

Podlej śmietaną i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 6

Przełóż na talerze, a pozostały po duszeniu sos dopraw do smaku musztardą i przyprawami. Polej rolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej