Smażone grzyby po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 gramów

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

2 cm

2 sztuki

10 mililitrów

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 1

Krok 2

W woku lub rondelku rozgrzej olej i smaż posiekany czosnek razem ze startym imbirem i pokrojoną w piórka dymką przez minutę.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 2

Krok 3

Na patelnię dodaj pieczarki i grzyby Mun. Smaż 5 minut, często mieszając.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko smaż jeszcze kilka minut. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Od razu podawaj. Smażone grzyby podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

Smażone grzyby po tajsku - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Foxy Shazam

    Foxy Shazam , 17.07.2018

    Ja zamiast pieczarek polecam do tego dania boczniaki - ich smak w połączeniu z tymi przyprawami i grzybami mun komponuje się o wiele lepiej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurki w śmietanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone grzyby po tajskuSmażone grzyby po tajsku

Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.