
Składniki
10 gramów
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
2 cm
2 sztuki
10 mililitrów
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej wrzątkiem grzyby Mun, pozostaw je na 20 minut, następnie odsącz i pokrój na kawałki. Pieczarki umyj, pokrój na ćwiartki.

Krok 2
W woku lub rondelku rozgrzej olej i smaż posiekany czosnek razem ze startym imbirem i pokrojoną w piórka dymką przez minutę.

Krok 3
Na patelnię dodaj pieczarki i grzyby Mun. Smaż 5 minut, często mieszając.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko smaż jeszcze kilka minut. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Od razu podawaj. Smażone grzyby podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej