
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.2 litra
0.5 kilograma
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i pozbawioną gniazd nasiennych papaję skrój w kostkę.
Krok 2
Banany bez skórki pokrój na plasterki, a następnie zalej wszystkie owoce mlekiem i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 3
Teraz wlej sok oraz miód i zmiksuj jeszcze raz. Na koniec wlej sok z cytryny. Możesz podawać z pokruszonym lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej